Fritte om Köket och Matlagningen

Som kock på Montessoriförskolan lagar jag en varierad kost och försöker i möjligaste mån utesluta halvfabrikat vid matlagningen. Jag bakar dessutom det mesta av matbrödet. Veckans matsedel finns uppsatt vid respektive kapprum.

 För att barnen ska få förståelse för vad som pågår i ett kök deltar 1-2 barn (ibland fler) regelbundet vid tillagningen av lunchen och även vid förberedelsen av mellanmål. Min ambition är att visa barnen hur maten ser ut innan den tillagas, för att sedan hjälpa till vid matlagningen.

Vid födelsedagar har vi som tradition att födelsedagsbarnet får beställa önskemeny = varmrätt och dessert. Jag tar gärna emot recept m.m. på just ditt barns favoritmat.

Tips, råd, recept och andra synpunkter mottages gärna - så dra dig inte för att sticka in huvudet i köket, även om jag ser upptagen ut.

Vid allergier och överkänslighet krävs dokumentation och intyg av läkare.

Hälsningar
Kocken